Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre danie na obiad, czy kolację w gronie znajomych. smaczne i łatwe w wykonaniu
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10863
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3951
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 303
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10863
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3951
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 303
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i przesmażamy. Dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso mielone i smażymy. Doprawiamy solą pieprzem, dorzucamy posiekaną w drobniutką kostkę paprykę i dusimy. Kiedy mięso będzie gotowe zalewamy fixem i chwile gotujemy. W osobnym garnku do wrzącego buliony (może być z kostki) dodajemy połowę średniego słoika koncentratu pomidorowego i gotujemy. Przyprawiamy pieprzem, oregano, tymiankiem, bazylią i dolewamy ok 3-4 łyżek śmietanki słodkiej 18%.
Rurki cannelloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem i polanym sosem pomidorowym. Całość zalewamy sosem pomidorowym, tak aby wszystko było przykryte sosem. Inaczej makaron nam wyschnie i będzie twardy. Pieczemy pod przykryciem ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie posypujemy startym żółtym serem i jeszcze chwile podpiekamy, już bez przykrycia, aż ser się ładnie rozpuści i zarumieni.