Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre danie na obiad, czy kolację w gronie znajomych. smaczne i łatwe w wykonaniu
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 126
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40269
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4128
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 751
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 126
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40269
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4128
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 751
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i przesmażamy. Dodajemy drobno posiekany, lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso mielone i smażymy. Doprawiamy solą pieprzem, dorzucamy posiekaną w drobniutką kostkę paprykę i dusimy. Kiedy mięso będzie gotowe zalewamy fixem i chwile gotujemy. W osobnym garnku do wrzącego buliony (może być z kostki) dodajemy połowę średniego słoika koncentratu pomidorowego i gotujemy. Przyprawiamy pieprzem, oregano, tymiankiem, bazylią i dolewamy ok 3-4 łyżek śmietanki słodkiej 18%.
Rurki cannelloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem i polanym sosem pomidorowym. Całość zalewamy sosem pomidorowym, tak aby wszystko było przykryte sosem. Inaczej makaron nam wyschnie i będzie twardy. Pieczemy pod przykryciem ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180st. Po tym czasie posypujemy startym żółtym serem i jeszcze chwile podpiekamy, już bez przykrycia, aż ser się ładnie rozpuści i zarumieni.