Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne włoskie danie. Polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Składniki
Cannelloni wrzuć na niecałe 3 minuty do wrzącej osolonej wody.
Sos Fix rozpuść w szklance wody i zagotuj. lub Do gotującego się bulionu dodaj koncentrat pomidorowy. W 1/2 szklance wody rozmieszaj mąkę, dodaj do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Cały czas mieszaj. Pod koniec doprawić ulubionymi przyprawami. Gotowy sos odkładamy.
Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Do szpinaku dodaj pokrojony w kostkę camembert. Gdy ser delikatnie się roztopi dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem.
Przestudzoną masę nadziej makaron (najlepiej użyć do tego małej łyżeczki) i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe cannelloni zalej Fixem lub sosem i posyp startym serem.
Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.