Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni ze szpinakiem i camembertem

Cannelloni ze szpinakiem i camembertem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 3067

Świetne włoskie danie. Polecam.

Składniki

  • 12 rurek Cannelloni
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • Ser Camembert
  • Cebula
  • 4 łyżki śmietany (Rama Cremefine)
  • starty żółty ser
  • Oliwa z oliwek
  • I wariant
  • Fix Spagetthi Bolognese Knorr
  • II wariant
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • szklanka bulionu
  • 1/2 szklanki wody
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy (takie jakie lubimy)
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cannelloni wrzuć na niecałe 3 minuty do wrzącej osolonej wody.

  2. Sos

    Fix rozpuść w szklance wody i zagotuj.

    lub

    Do gotującego się bulionu dodaj koncentrat pomidorowy. W 1/2 szklance wody rozmieszaj mąkę, dodaj do bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Cały czas mieszaj. Pod koniec doprawić ulubionymi przyprawami.

    Gotowy sos odkładamy.

  3. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj rozmrożony szpinak i smaż przez 5 minut, cały czas mieszając.

    Do szpinaku dodaj pokrojony w kostkę camembert. Gdy ser delikatnie się roztopi dodaj śmietanę i dopraw solą i pieprzem.

  4. Przestudzoną masę nadziej makaron (najlepiej użyć do tego małej łyżeczki) i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe cannelloni zalej Fixem lub sosem i posyp startym serem.

  5. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń