Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, szybki, prosty i przede wszystkim mega sycący makaron!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231675
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36159
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1370
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231675
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36159
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1370
        
        
                Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy - ma być al dente. Boczek kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy - składniki wrzucamy na patelnię lekko natłuszczoną oliwą/olejem. Smażymy aż cebulka i boczek delikatnie się zarumienią. Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem - uwaga, nie przesadzić z solą, gdyż boczek, zwłaszcza włoski, sam w sobie jest słony! śmietanka ma się zredukować - powstanie gęsty sos.
Gotowy makaron odcedzamy, i wrzucamy na patelnię. Mieszamy dokładnie by cały sos oblepił makaron. Następnie wbijamy dwa żółtka, wyłączamy gaz, i delikatnie wszystko mieszamy. Makaron nabiera połysku :) nakładamy na talerz, można posypać parmezanem, i czymś zielonym