Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, szybki, prosty i przede wszystkim mega sycący makaron!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy - ma być al dente. Boczek kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy - składniki wrzucamy na patelnię lekko natłuszczoną oliwą/olejem. Smażymy aż cebulka i boczek delikatnie się zarumienią. Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem - uwaga, nie przesadzić z solą, gdyż boczek, zwłaszcza włoski, sam w sobie jest słony! śmietanka ma się zredukować - powstanie gęsty sos.
Gotowy makaron odcedzamy, i wrzucamy na patelnię. Mieszamy dokładnie by cały sos oblepił makaron. Następnie wbijamy dwa żółtka, wyłączamy gaz, i delikatnie wszystko mieszamy. Makaron nabiera połysku :) nakładamy na talerz, można posypać parmezanem, i czymś zielonym