Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczął się sezon na szparagi więc dzisiaj zapraszam na pierwszy szparagowy przepis. Carbonara ze szparagami to przepis na szybki, niezwykle pyszny i oryginalny obiad czy kolację we dwoje. Dobrze smakuje z lampką lekkiego, białego wina. Do jej przygotowania nie używamy śmietany, a same jajka żeby powstał kremowy sos.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, szparagi w plasterki zostawiając główki. Boczek smażymy na patelni aby wytopił się z niego tłuszcz. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Do boczku dodajemy szparagi, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz pietruszkę. Chwilę smażymy. Na patelnię przekładamy ugotowany makaron za pomocą łyżki do makaronu – woda która zostanie na łyżce i makaronie zagęści nam sos. Całość mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Do makaronu wlewamy roztrzepane jajka oraz dodajemy ser. Całość energicznie mieszamy przez chwilę aby powstał kremowy sos.