Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na aromatyczną marynatę do mięsa drobiowego. Kruche i aromatyczne kawałki kurczaka :)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41434
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 240
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41434
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 240
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Podane składniki wystarczą na przygotowanie marynaty na kilogram mięsa.
Cebulę ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Do miski dodajemy oliwę, startą cebulę, sprasowane ząbki czosnku, musztardę, sok z cytryny, płaską łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę pieprzu, płaską łyżeczkę kurkumy, łyżkę suszonego majeranku i łyżkę słodkiej papryki w proszku. Dokładnie mieszamy.
Do marynaty dodajemy kilogram mięsa z kurczaka. Równomiernie pokryte przyprawami mięso umieszczamy w lodówce na minimum kilka godzin, najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane mięso nadaje się zarówno do pieczenia jak i grillowania. Smacznego!