Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Certa to rodzaj ryby z rodziny karpiowatych, ma smaczne mięso, ale niestety dla cierpliwych smakoszy ze względu na dużą ilość małych ości.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35822
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1241
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1771
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35822
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1241
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1771
        
        
                Składniki
Świeżą, oczyszczoną certę natrzeć solą, wstawić do lodówki na godzinę ( ale najlepiej na noc). Przygotować rękaw do pieczenia ułożyć w nim nasze certy, do środka ryby włożyć kilka plasterków cebuli. Na wierzch posypać pokrojoną w kostkę cebule, nałożyć plasterki masła, i obsypać przyprawą do ryb. Zamknąć rękaw, wstawić do piekarnika na 30 minut i piec w 180 stopniach. Po upieczeniu skropić sokiem z cytryny.
Rybka jest smaczna, moim zdaniem lepsza niż karp. Dostałam je od taty zapalonego wędkarza, a tu jego puchary zdobyte na różnych zawodach wędkarskich.