Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Certa to rodzaj ryby z rodziny karpiowatych, ma smaczne mięso, ale niestety dla cierpliwych smakoszy ze względu na dużą ilość małych ości.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 108
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13284
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 108
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13284
Składniki
Świeżą, oczyszczoną certę natrzeć solą, wstawić do lodówki na godzinę ( ale najlepiej na noc). Przygotować rękaw do pieczenia ułożyć w nim nasze certy, do środka ryby włożyć kilka plasterków cebuli. Na wierzch posypać pokrojoną w kostkę cebule, nałożyć plasterki masła, i obsypać przyprawą do ryb. Zamknąć rękaw, wstawić do piekarnika na 30 minut i piec w 180 stopniach. Po upieczeniu skropić sokiem z cytryny.
Rybka jest smaczna, moim zdaniem lepsza niż karp. Dostałam je od taty zapalonego wędkarza, a tu jego puchary zdobyte na różnych zawodach wędkarskich.