Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Certa to rodzaj ryby z rodziny karpiowatych, ma smaczne mięso, ale niestety dla cierpliwych smakoszy ze względu na dużą ilość małych ości.
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 13
Składniki
Świeżą, oczyszczoną certę natrzeć solą, wstawić do lodówki na godzinę ( ale najlepiej na noc). Przygotować rękaw do pieczenia ułożyć w nim nasze certy, do środka ryby włożyć kilka plasterków cebuli. Na wierzch posypać pokrojoną w kostkę cebule, nałożyć plasterki masła, i obsypać przyprawą do ryb. Zamknąć rękaw, wstawić do piekarnika na 30 minut i piec w 180 stopniach. Po upieczeniu skropić sokiem z cytryny.
Rybka jest smaczna, moim zdaniem lepsza niż karp. Dostałam je od taty zapalonego wędkarza, a tu jego puchary zdobyte na różnych zawodach wędkarskich.