Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rodem z Bałkanów. Znane, w zależności od kraju pod różnymi nazwami. Przygotowane z kilku (a przynajmniej z dwóch) gatunków mięs mielonych lub siekanych. Rolowane na kształt małych "kiełbasek" czy też mini kebabów. Najczęściej grillowane i podawane w chlebkach pita, lepinii, tortilli czy po prostu z frytkami. Idealnym dodatkiem do tego dania jest ajvar lub sos tzatziki. Sezon grillowy właśnie się rozpoczął, więc ćevapi to świetna alternatywa dla pospolitej karkówki czy kiełbasy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44471
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 201
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44471
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 201
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso przełożyć do miski. Cebulę posiekać drobno. Dodać do mięsa wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać przyprawy, sodę i wodę. Wyrobić całość dokładnie zwilżoną wodą dłonią. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Schłodzone mięso formować w małe, podłużne kotleciki i nadziewać je na patyczki do szaszłyków. Grillować na mocno rozgranym grillu z każdej strony.