Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rodem z Bałkanów. Znane, w zależności od kraju pod różnymi nazwami. Przygotowane z kilku (a przynajmniej z dwóch) gatunków mięs mielonych lub siekanych. Rolowane na kształt małych "kiełbasek" czy też mini kebabów. Najczęściej grillowane i podawane w chlebkach pita, lepinii, tortilli czy po prostu z frytkami. Idealnym dodatkiem do tego dania jest ajvar lub sos tzatziki. Sezon grillowy właśnie się rozpoczął, więc ćevapi to świetna alternatywa dla pospolitej karkówki czy kiełbasy.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4324
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4324
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423716
Składniki
Mięso przełożyć do miski. Cebulę posiekać drobno. Dodać do mięsa wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać przyprawy, sodę i wodę. Wyrobić całość dokładnie zwilżoną wodą dłonią. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Schłodzone mięso formować w małe, podłużne kotleciki i nadziewać je na patyczki do szaszłyków. Grillować na mocno rozgranym grillu z każdej strony.