Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisów. Tym razem jest to ceviche o egzotycznym, pikantnym smaku. Oprócz chili i kolendry dodałam kawałki gruszki i mandarynki. W ten sposób z soku z limonki powstało „leche de tigre” o niezwykłym smaku. Leche de tigre to mleczny płyn powstający podczas marynowania ryby z soku z limonki, przypraw i soku rybnego.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 24
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 382
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 452
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 163
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 24
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 353
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 382
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 452
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 163
Składniki
Dorsza filetowac, oplukac zimna woda i pokroic w drobna kostke. Przekroic limonki na pól, wycisnac sok i polac nim kostki rybne.
Obrac cebule i cienko pokroic. Z papryczki chili usunac nasiona i pokroic ja w male pierscienie.
Umyc kolendre i oderwac pojedyncze liscie. Wydrazyc gruszke i pokroic na male kawalki, mandarynki równiez pokroic na male kawalki. Dodac wszystko do ryby i wymieszac. Doprawic sola i pieprzem. Odstawic na min. 1 godzine, najlepiej do lodówki.
Podawac z dowolnymi ziolami i plasterkami limonki. Ceviche mozna równiez podac w miseczce z dodatkiem nachosów.