Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek serowy, pochodzi z kuchni gruzińskiej.
Przygotowanie ciasta;
Z 1/2 szklanki wody, drożdży, dwóch łyżek mąki i drożdży robimy zaczyn. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
W większym garnku umieszczamy mąkę przesianą z solą.
Wyrośnięty zaczyn wlewamy do mąki, wlewamy olej i resztę wody. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 50-60 minut.
Przygotowanie farszu;
Sery trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie rękoma mieszamy i tworzymy ok. dziesięć kulek.
Gotowe wyrośnięte ciasto, chwilę ugniatamy i dzielimy na ok. dziesięć części. Każdą z nich rękoma rozpłaszczamy na płaski placek. Zawijamy w niego kulę z sera.
Ponownie rozpłaszczamy na płaski placuszek, tym razem z serem. Smażymy na suchej patelni z obu stron. Po kilka minut z każdej.
Smacznego.
Chaczapuri to potrawa kuchni gruzińskiej, taka gruzińska wersja pizzy. Zrobio...
Odsłon: 8171
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 145
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 984
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 145
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 984
Składniki
Przygotowanie ciasta; Z 1/2 szklanki wody, drożdży, dwóch łyżek mąki i drożdży robimy zaczyn. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W większym garnku umieszczamy mąkę przesianą z solą. Wyrośnięty zaczyn wlewamy do mąki, wlewamy olej i resztę wody. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 50-60 minut. Przygotowanie farszu; Sery trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie rękoma mieszamy i tworzymy ok. dziesięć kulek. Gotowe wyrośnięte ciasto, chwilę ugniatamy i dzielimy na ok. dziesięć części. Każdą z nich rękoma rozpłaszczamy na płaski placek. Zawijamy w niego kulę z sera. Ponownie rozpłaszczamy na płaski placuszek, tym razem z serem. Smażymy na suchej patelni z obu stron. Po kilka minut z każdej. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 124
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 184