Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek serowy, pochodzi z kuchni gruzińskiej.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17283
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7657
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17283
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7657
Składniki
Przygotowanie ciasta; Z 1/2 szklanki wody, drożdży, dwóch łyżek mąki i drożdży robimy zaczyn. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W większym garnku umieszczamy mąkę przesianą z solą. Wyrośnięty zaczyn wlewamy do mąki, wlewamy olej i resztę wody. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 50-60 minut. Przygotowanie farszu; Sery trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie rękoma mieszamy i tworzymy ok. dziesięć kulek. Gotowe wyrośnięte ciasto, chwilę ugniatamy i dzielimy na ok. dziesięć części. Każdą z nich rękoma rozpłaszczamy na płaski placek. Zawijamy w niego kulę z sera. Ponownie rozpłaszczamy na płaski placuszek, tym razem z serem. Smażymy na suchej patelni z obu stron. Po kilka minut z każdej. Smacznego.