Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek serowy, pochodzi z kuchni gruzińskiej.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 66
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 149
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2524
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 66
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 149
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2524
Składniki
Przygotowanie ciasta; Z 1/2 szklanki wody, drożdży, dwóch łyżek mąki i drożdży robimy zaczyn. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W większym garnku umieszczamy mąkę przesianą z solą. Wyrośnięty zaczyn wlewamy do mąki, wlewamy olej i resztę wody. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 50-60 minut. Przygotowanie farszu; Sery trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie rękoma mieszamy i tworzymy ok. dziesięć kulek. Gotowe wyrośnięte ciasto, chwilę ugniatamy i dzielimy na ok. dziesięć części. Każdą z nich rękoma rozpłaszczamy na płaski placek. Zawijamy w niego kulę z sera. Ponownie rozpłaszczamy na płaski placuszek, tym razem z serem. Smażymy na suchej patelni z obu stron. Po kilka minut z każdej. Smacznego.