Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek serowy, pochodzi z kuchni gruzińskiej.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5205
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1707
Składniki
Przygotowanie ciasta; Z 1/2 szklanki wody, drożdży, dwóch łyżek mąki i drożdży robimy zaczyn. Składniki dokładnie mieszamy ze sobą, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W większym garnku umieszczamy mąkę przesianą z solą. Wyrośnięty zaczyn wlewamy do mąki, wlewamy olej i resztę wody. Wyrabiamy, aż ciasto będzie odchodziło od rąk. Nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 50-60 minut. Przygotowanie farszu; Sery trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie rękoma mieszamy i tworzymy ok. dziesięć kulek. Gotowe wyrośnięte ciasto, chwilę ugniatamy i dzielimy na ok. dziesięć części. Każdą z nich rękoma rozpłaszczamy na płaski placek. Zawijamy w niego kulę z sera. Ponownie rozpłaszczamy na płaski placuszek, tym razem z serem. Smażymy na suchej patelni z obu stron. Po kilka minut z każdej. Smacznego.