Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten cheeseburger to świetna propozycja na spotkanie ze znajomymi, lub po prostu jakaś inna kolację niz zawsze. Jeśli ktoś nie ma mięsa wołowego, można zamienić na wieprzowe. Składniki do środka można wymyślać :) można dać jeszcze ogórka konserwowego ja niestety takiego w domu akurat nie miałam, a smak napewno będzie jeszcze lepszy:) czy dać jeszcze cebulki ... Fantazja nie zna granic, więc co masz daj do środka:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12141
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155576
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12141
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8927
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155576
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Składniki
W pierwszej kolejności doprawiamy mięso mielone solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Mieszamy. Z mięsa formujemy 8 okrągłych kotletów. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
W czasie gdy nasze kotlety się smażą, z ciasta francuskiego wycinamy okrągłe kształty ( 4 duże, 4 małe). Na spód większe niż nasz kotlet, a na dół większe niż na spód ( tak by po nałożeniu wszystkich składników dało się obie części zlepić).
Gdy mięso i ciasto mamy gotowe, podpiekamy plasterki boczku.
Teraz gdy wszystko mamy gotowe, zaczynamy układać. Na blachę z piekarnika wykładamy papier do pieczenia. Na sam spód kładziemy mniejsze kawałki ciasta francuskiego, na to dajemy: usmażony kotlet, plasterek podpieczonego boczku, ser cheddar i znów mięso, boczek i ser. Brzegi wystającego ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Następnie na wierzch kładziemy drugą część ciasta francuskiego. Brzegi zaciskamy widelcem.
Całość smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy tartym serem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 30 min ( może być dłużej, a może być krócej, trzeba patrzeć jak zarumienione jest ciasto, aby nam się nie spaliło). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smacznego.