Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie rodem z kuchni meksykańskiej. W mojej wersji nieco zmodyfikowane. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9588
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20886
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, a następnie ją ugotować. Wodę odcedzić. Filet z indyka ugotować w całości z przyprawami. Po ugotowaniu i wystudzeniu pokroić w kostkę. W rondlu dusić pod przykryciem na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę. Następnie dodać passatę pomidorową, ugotowaną fasolę, pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę. Kilka minut gotować z przyprawami. Na koniec wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem. Podawać z ryżem lub (jak ja) z kaszą.