Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie rodem z kuchni meksykańskiej. W mojej wersji nieco zmodyfikowane. Polecam.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12189
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1331
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12189
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, a następnie ją ugotować. Wodę odcedzić. Filet z indyka ugotować w całości z przyprawami. Po ugotowaniu i wystudzeniu pokroić w kostkę. W rondlu dusić pod przykryciem na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę. Następnie dodać passatę pomidorową, ugotowaną fasolę, pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę. Kilka minut gotować z przyprawami. Na koniec wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem. Podawać z ryżem lub (jak ja) z kaszą.