Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 6767
Dodano: 18.04.2020
Odsłon: 2051
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Fasolę namoczyć na noc, a następnie ją ugotować. Wodę odcedzić. Filet z indyka ugotować w całości z przyprawami. Po ugotowaniu i wystudzeniu pokroić w kostkę.
W rondlu dusić pod przykryciem na oleju pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę. Następnie dodać passatę pomidorową, ugotowaną fasolę, pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę. Kilka minut gotować z przyprawami. Na koniec wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem. Podawać z ryżem lub (jak ja) z kaszą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nats9511 27 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Powtarzam po raz n-ty wszystkim dyletantom, potrawa "Chili con carne" jest w Meksyku zupełnie nieznana... Chyba dlatego, że to potrawa teksańska...0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 19 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszna wersja, chodzilo za mna ostatnio i to swietny pomysl , ze jest na indyku. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz