Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny imprezowy klasyk, tym razem w stylu tex-mex
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1706
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1706
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17876
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1929
Składniki
wołowinę drobno siekamy lub mielimy
do garnka o grubym dnie wlewamy olej, rozgrzewamy, dodajemy wołowinę i smażymy, aż mięso porządnie zbrązowieje
cebulę i czosnek drobno siekamy, dorzucamy do wołowiny i smażymy, aż ładnie się zeszklą, dodajemy kumin i oregano i smażymy jeszcze chwilę
papryczki chili drobno siekamy (jeżeli nie chcemy zbyt ostrego dania usuwamy pestki) i dodajemy do garnka i smażymy jeszcze chwilkę
teraz zalewamy wszystko bulionem i dwoma puszkami pomidorów, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu 30 min
kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy, dorzucamy do garnka i całość gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, smacznego ;-)