Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny imprezowy klasyk, tym razem w stylu tex-mex
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1181
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9972
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1181
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9972
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
wołowinę drobno siekamy lub mielimy
do garnka o grubym dnie wlewamy olej, rozgrzewamy, dodajemy wołowinę i smażymy, aż mięso porządnie zbrązowieje
cebulę i czosnek drobno siekamy, dorzucamy do wołowiny i smażymy, aż ładnie się zeszklą, dodajemy kumin i oregano i smażymy jeszcze chwilę
papryczki chili drobno siekamy (jeżeli nie chcemy zbyt ostrego dania usuwamy pestki) i dodajemy do garnka i smażymy jeszcze chwilkę
teraz zalewamy wszystko bulionem i dwoma puszkami pomidorów, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu 30 min
kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy, dorzucamy do garnka i całość gotujemy jeszcze kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z ryżem, smacznego ;-)