Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili sin carne to pikantne, rozgrzewające danie rodem z kuchni meksykańskiej. W odróżnieniu od popularnego chili con carne to wariant bezmięsny. Ta sycąca, aromatyczna potrawa odpowiednia jest dla wegan i wegetarian.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 415
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 415
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę. Podsmaż na oleju z dodatkiem papryki wędzonej i kminu rzymskiego. Gdy cebula się zeszkli, dołóż na patelnię pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i posiekaną papryczkę chili. Jeśli chcesz, by danie było bardziej pikantne, posiekaj chili w całości. W przeciwnym razie usuń z papryczki nasiona. Pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przełóż zawartość patelni do garnka i dodaj dość drobno pokrojone pomidory. Gotuj zawartość garnka na wolnym ogniu (co jakiś czas mieszając) przez około 30 minut – do czasu, aż z pomidorów odparuje nadmiar wody, a sos zgęstnieje.
Dodaj do gotującego się sosu opłukaną pod bieżącą wodą fasolę i kukurydzę. Dopraw chili sin carne do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem trzcinowym. Gotuj jeszcze około 15 minut.
Chili sin carne podawaj gorące, udekorowane starym serem i szczypiorkiem.