Do góry

Dania główne Przepis na:

chili z wolnowaru

chili z wolnowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 418

Dodano:

Odsłon: 192

Tego dnia miałam ochotę na chili ale prawie zero czasu by je przygotować. Z pomocą jak zawsze przyszedł wolnowar.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • puszka czerwonej fasoli
  • Cebula
  • pomidory z puszki
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • papryczka chili
  • 2 papryki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso przełożyć do wolnowaru.
    Dodać odsączoną fasolę, pokrojone w kostkę papryki oraz cebulę.
    Dodać puszkę pomidorów. Doprawić do smaku solą, pieprzem, Chili oraz sosem sojowym.

    Ustawić na wolny ogień na ok 8 godzin.

    podawać do ryżu z odrobiną śmietany

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń