Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne

Chilli con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2709

Dodano:

Odsłon: 931

Szybkie danie na obiad, które uwielbiają moje dzieci. Tylko młodsze nie są póki co fanami czerwonej fasoli.

Składniki

  • 500g mięsa mielonego (wołowe, mieszane)
  • 1 op. pasaty pomidorowej (500g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • cebula
  • sól, pieprz biały, ostra papryka
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chilli con carne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju. Posolić. Dodać mięso i usmażyć. Dobrze przyprawić, szczególnie papryką.

  2. Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać. Kukurydzę osączyć. Dodać do usmażonego mięsa. Wlać pasatę pomidorową. Całość smażyć przez kilka minut.

  3. Podawać z ugotowanym ryżem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń