Do góry

Dania główne Przepis na:

Chinkali z łososiowym tatarem

Chinkali z łososiowym tatarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2124 Ocena: 47395

Dodano:

Odsłon: 11415

Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.

Składniki

  • 400 g mąki pszennej 650 bio
  • 1 łyżka masła
  • 220 ml wrzątku
  • 500 g tatara z łososia
3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini.
    Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu.
    Chinkami gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 08 marca Przepiękny talerz. I ten wariant na temat chinkali całkiem ciekawy i na pewno smaczny. Ale po drugim zdjęciu widać, że chinkali o wiele za małe. Chinkali są prawie tak duże, jak cała pięść ;) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 07 marca Nie znalam, myslalam, ze to jakas odmiana baozi. pewnie tak samo smaczne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 07 marca Rewelacyjnie wyglądają i już czuję tan smak.... Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń