Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3485
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2561
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 257
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3485
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2561
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 257
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini. Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu. Chinkami gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.