Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny raz kuchnia gruzińska zawitała w nasze skromne progi. Teraz do naszych bram zastukał tatar z łososia.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 286
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2937
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 286
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2937
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy masło. Dodajemy do mąki i wyrabiamy na gładko. Rozwałkowujemy na 1 mm, wykrawamy krążki przy pomocy kieliszka do martini. Na środek każdego układamy po łyżeczce farszu. W dłoni układamy ciasto z farszem, które ma być poniżej palców. Zaplatamy falbankę wokół farszu. Chinkami gotujemy w osolonym wrzątku, 15 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.