Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne danie kuchni azjatyckiej - smaczku dodaje sos Sriracha i sojowy. Łatwe w przygotowaniu, zawiera mało tłuszczu, za to sporo zdrowego i sycącego białka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3781
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3781
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Nagrzewamy sporą patelnię, wlewamy około łyżkę oleju sezamowego, dodajemy indyka i smażymy około 10 min, rozgniatając łopatką, żeby smażyło się równomiernie
W międzyczasie gotujemy makaron wedle przepisu na opakowaniu, ścieramy marchewkę na dużych oczkach, siekamy dymkę.
Do patelni z indykiem dodajemy obrany i starty imbir oraz rozgnieciony czosnek, smażymy chwilkę. Następnie dodajemy miód, sos sojowy i Sriracha, mieszamy, smażymy jeszcze chwilę, może być na większym ogniu, żeby mięso się ładnie zarumieniło i podsmażyło.
Odlewamy wodę z makaronu, wrzucamy makaron z powrptem do garnka, dodajemy łyżeczkę oleju sezamowego, sok z połowy limonki i startą marchewkę, mieszamy.
Makaron nakładamy na talerze, na wierzch dajemy indyka, posypujemy cebulką. Można podać z dodatkową limonką lub sosem sojowym, do smaku.