Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne danie kuchni azjatyckiej - smaczku dodaje sos Sriracha i sojowy. Łatwe w przygotowaniu, zawiera mało tłuszczu, za to sporo zdrowego i sycącego białka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4543
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4543
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Składniki
Nagrzewamy sporą patelnię, wlewamy około łyżkę oleju sezamowego, dodajemy indyka i smażymy około 10 min, rozgniatając łopatką, żeby smażyło się równomiernie
W międzyczasie gotujemy makaron wedle przepisu na opakowaniu, ścieramy marchewkę na dużych oczkach, siekamy dymkę.
Do patelni z indykiem dodajemy obrany i starty imbir oraz rozgnieciony czosnek, smażymy chwilkę. Następnie dodajemy miód, sos sojowy i Sriracha, mieszamy, smażymy jeszcze chwilę, może być na większym ogniu, żeby mięso się ładnie zarumieniło i podsmażyło.
Odlewamy wodę z makaronu, wrzucamy makaron z powrptem do garnka, dodajemy łyżeczkę oleju sezamowego, sok z połowy limonki i startą marchewkę, mieszamy.
Makaron nakładamy na talerze, na wierzch dajemy indyka, posypujemy cebulką. Można podać z dodatkową limonką lub sosem sojowym, do smaku.