Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna eksplozja smaków moimi oczyma.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31258
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31258
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki świeży imbir, jeżeli do dania używamy zwykłej oliwy z oliwek dodajemy również kilka paseczków ostrej papryczki. Składniki podsmażamy kilka minut, tak aby oddały swój aromat. (można je potem wyjąć, w zależności jak bardzo aromatyczne ma być danie)
Kurczaka kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy wcześniej przygotowane warzywa: zieloną fasolkę, paprykę pokrojoną w paseczki, seler naciowy, marchewkę pokrojoną w plasterki i piórka z czerwonej cebuli. Warzywa podsmażamy aż zmiękną, ale powinny być lekko chrupkie.
Gotujemy makaron typu noodels i dodajemy do przygotowanych warzyw z kurczakiem wraz z 3 łyżkami sosu sojowego. Całość mieszamy i podajemy.