Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna eksplozja smaków moimi oczyma.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 124
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 95
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 124
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 223
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki świeży imbir, jeżeli do dania używamy zwykłej oliwy z oliwek dodajemy również kilka paseczków ostrej papryczki. Składniki podsmażamy kilka minut, tak aby oddały swój aromat. (można je potem wyjąć, w zależności jak bardzo aromatyczne ma być danie)
Kurczaka kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy wcześniej przygotowane warzywa: zieloną fasolkę, paprykę pokrojoną w paseczki, seler naciowy, marchewkę pokrojoną w plasterki i piórka z czerwonej cebuli. Warzywa podsmażamy aż zmiękną, ale powinny być lekko chrupkie.
Gotujemy makaron typu noodels i dodajemy do przygotowanych warzyw z kurczakiem wraz z 3 łyżkami sosu sojowego. Całość mieszamy i podajemy.