Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalna eksplozja smaków moimi oczyma.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 446
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 70
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 446
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 70
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 149
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojony w plasterki świeży imbir, jeżeli do dania używamy zwykłej oliwy z oliwek dodajemy również kilka paseczków ostrej papryczki. Składniki podsmażamy kilka minut, tak aby oddały swój aromat. (można je potem wyjąć, w zależności jak bardzo aromatyczne ma być danie)
Kurczaka kroimy w paseczki i podsmażamy na oliwie. Po kilku minutach dodajemy wcześniej przygotowane warzywa: zieloną fasolkę, paprykę pokrojoną w paseczki, seler naciowy, marchewkę pokrojoną w plasterki i piórka z czerwonej cebuli. Warzywa podsmażamy aż zmiękną, ale powinny być lekko chrupkie.
Gotujemy makaron typu noodels i dodajemy do przygotowanych warzyw z kurczakiem wraz z 3 łyżkami sosu sojowego. Całość mieszamy i podajemy.