Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetny zamiennik naszego pure. Jadłam je w Portugalii, gdzie podawali je zarówno do mięsa, jak i ryb. Na talerzu posypywali solą i natką pietruszki. Chipsy z batatów mają obłędny, lekko słodki smak, świetnie komponują się z wszystkimi sosami :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2753
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6413
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2753
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6413
Składniki
Bataty dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nie obieramy ze skórki!
Kroimy nożem w cienkie plasterki.
Dzielimy na porcie (po ok. 10 plasterków), smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym oleju, co jakiś czas przewracając je widelcem na drugą stronę.
Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Tuż przed podaniem posypujemy solą i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)