Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To świetny zamiennik naszego pure. Jadłam je w Portugalii, gdzie podawali je zarówno do mięsa, jak i ryb. Na talerzu posypywali solą i natką pietruszki. Chipsy z batatów mają obłędny, lekko słodki smak, świetnie komponują się z wszystkimi sosami :)
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 103
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4468
Składniki
Bataty dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nie obieramy ze skórki!
Kroimy nożem w cienkie plasterki.
Dzielimy na porcie (po ok. 10 plasterków), smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym oleju, co jakiś czas przewracając je widelcem na drugą stronę.
Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Tuż przed podaniem posypujemy solą i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego :)