Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona w wersji na ostro.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Składniki
Ziemniaki gotujemy na miękko, jednak tak by się nie rozgotowały. Po wystygnięciu kroimy w kostkę.
Kiełbasę, cebulę, czosnek i papryczkę chilli (o tym czy wydrążamy ostre nasiona decydujemy sami, zależy jaką ostrość chcemy uzyskać) kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oliwy lub oleju.
Kapustę kiszoną drobno szatkujemy, dodajemy do reszty na koniec smażenia razem z pokrojonymi pomidorami i ziemniakami.