Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 434
Dodano: 01.08.2011
Odsłon: 42604
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki gotujemy na miękko, jednak tak by się nie rozgotowały. Po wystygnięciu kroimy w kostkę.
Kiełbasę, cebulę, czosnek i papryczkę chilli (o tym czy wydrążamy ostre nasiona decydujemy sami, zależy jaką ostrość chcemy uzyskać) kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oliwy lub oleju.
Kapustę kiszoną drobno szatkujemy, dodajemy do reszty na koniec smażenia razem z pokrojonymi pomidorami i ziemniakami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Annuar 04 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
OD samego patrzenie na zdjęcie ślinka cieknie... Lubię takie jednogarnkowe dania10 Kto głosował? | Odpowiedz

tysiak 02 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Już wyjaśniam to małe niedociągnięcie z mojej strony :) Ja akurat użyłam młodej kapusty, więc nie trzeba było jej gotować, bo po kilku minutach na patelni zrobiła się mięciutka. Myślę jednak, że gdyby użyć niemłodej kapusty kiszonej, faktycznie trzeba by ją wcześniej troszkę podgotować :)9 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Zachęcajaco wygląda i pewnie świetnie smakuje, ale mam ten sam dylemat dotyczący kapusty co kamelcia. Z drugiej strony - jeśli kapustę obgotujemy to straci na smaku... Póki co przepis wędruje do ulubionych, bo u mnie lubią takie jedzonko :)8 Kto głosował? | Odpowiedz

kamelcia 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Lubie potrawy z kapustą kiszoną,to musi być smaczne,tylko czy kapusta nie będzie twarda???moze lepiej ją chwilkę podgotować?do ulubionych ląduje:))9 Kto głosował? | Odpowiedz