Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to esencja przyjemności w prostocie. Rozgrzewa, uspokaja i smakuje. Wspaniale będzie pasowało do żytniego chleba.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 606
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 376
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 606
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 376
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy drobno. Rozgrzewamy olej i szklimy na średnim ogniu. Dodajemy ziele, liście laurowe oraz przecięte na ćwiartki lub w plasterki pieczarki ( na tym etapie można dodać pociętą kiełbasę). Następnie dodajemy pociętą w kostkę paprykę i dynię. Solimy. Wlewamy wino i odpompowujemy. Dodajemy pomidory, resztę przypraw mieszamy i przykrywamy pokrywką na 15 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę białą lub czerwoną oraz pokrojoną w półksiężyce cukinię. Dodajemy koncentrat i dodajemy sól jeśli trzeba. Na koniec doprawiamy pieprzem. Gotujemy 15 minut.