Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe z kurczakiem, ziemniakami, cukinią oraz papryką i fasolką szparagową, smaczne i sycące , polecam .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4507
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4507
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebule chwile podsmaż, dodaj pokrojonego w kostkę fileta, posyp przyprawą do kurczaka, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek . Podsmaż około 5 minut.
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wymieszaj i chwile podsmaż, następnie pokrojoną w większą kostkę cukinie, paprykę, fasolkę szparagową , marchewkę oraz kapustę pekińską . Wszystko razem wymieszaj, dopraw solą , pieprzem i przyprawami , chwile podsmaż .
Całość przełóż do garnka,’dodaj pomidory z puszki ,pokrojonego selera, pora i lubczyk, zalej wodą lub bulionem, przykryj i gotuj około 15 minut aż warzywa będą miękkie .
Przed podaniem posyp natką pietruszki . Polecam