Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym pomysłem na danie jednogarnkowe . Jest to chłopski garnek tym razem dodałam do niego fasoli . Pyszny sycący obiad i nie tylko.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Fasolę moczymy w wodzie dzień wcześniej najlepiej wieczorem. Na drugi dzień gotujemy w wodzie lub bulionie około 30 minut musimy sprawdzać fasolę. Gdy Fasola się gotuje na patelni podsmażam cebulę i kiełbasę. Można dodać boczek. Po kilku minutach dodaję poszatkowaną kapustę oraz paprykę i nadal podsmażam. Całość Dodaję do gotującej fasoli i gotuję nadal około 20 minut po tym czasie dodaję pokrojone pomidory oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Po około 15 minutach dodaję przyprawy sól, pieprz ,papryka słodka może być majeranek oraz przecier pomidorowy i keczup. Gotuję jeszcze jakiś czas by wszystkie składniki szczególnie fasola i ziemniaki były miękkie. Jeśli wolisz wersję nieco gęstszą można zagęścić zasmażką lub wodą z mąką.