Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w wykonaniu chrupiące bliny ziemniaczane z cebulą i wędzonym boczkiem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36193
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1137
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 113
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36193
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1137
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki obrane ze skórki myjemy i trzemy na pulpę. dodajemy pokrojoną cebulę i boczek w kostkę, jajka, mąki, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Tak przygotowaną pulpę ziemniaczaną odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęła.
Po 30 minutach pulpę jeszcze raz mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej patelni, na rumiano z obydwu stron.
Placki podajemy na gorąco z czym kto lubi, jogurtem, zsiadłym mlekiem czy gęstą śmietaną. Smacznego!!!