Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie jak golonka:)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3179
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 840
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 663
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3179
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 840
Składniki
Smarujemy mięso wszystkimi przyprawami jak ww i zalewamy oliwą z pestek winogron. Jeżeli kurczaki mają być na ostro proponuję zostawić je na kilka godzin w lodówce. Nabiorą bardzo intensywnego smaku i zapachu.
Wkładamy wszystko do rękawa i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni 60 minut. Po 40 minutach rozcinamy rękaw aby mięsko stało się chrupiące. Moje dzieciaki mówią na dramstiki golonki, no i wtedy nabieram ochoty... na prawdziwą golonkę.