Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na pyszne placki z cukinią i ziemniakami . Najlepiej smakują z sosem czosnkowo-koperkowym .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 852
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 630
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113113
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 852
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 630
Składniki
Cukinie opłukaj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, troszkę posól . Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce . Cukinie i ziemniaki odstaw na 5 minut, następnie odciśnij lub odsącz na sicie.
Dodaj drobno posiekaną cebule i koperek, wbij jajka, dodaj mąkę, kaszę mannę oraz przyprawy. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na średnim ogniu na mocno złoty kolor z obu stron. Gotowe placki wyjmuj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu.
Gotowe placki podaj z sosem czosnkowym lub koperkowym .