Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na pyszne placki z cukinią i ziemniakami . Najlepiej smakują z sosem czosnkowo-koperkowym .
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Składniki
Cukinie opłukaj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, troszkę posól . Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce . Cukinie i ziemniaki odstaw na 5 minut, następnie odciśnij lub odsącz na sicie.
Dodaj drobno posiekaną cebule i koperek, wbij jajka, dodaj mąkę, kaszę mannę oraz przyprawy. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na średnim ogniu na mocno złoty kolor z obu stron. Gotowe placki wyjmuj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu.
Gotowe placki podaj z sosem czosnkowym lub koperkowym .