Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieco inne, bardzo chrupiące placki ziemniaczane
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 64
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 12
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4075
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 64
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 12
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4075
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach(trochę grubsze niż do tradycyjnych placków), przełóż na sito i odsącz wodę, wody nie wylewaj, na dnie osiądzie skrobia, odlej wodę a skrobię dodaj do startych ziemniaków. Cebulę i czosnek pokrój na bardzo drobną kosteczkę.(ja trę z ziemniakami) Do ziemniaków dodaj resztę składników. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli będzie zbyt płynna dodaj bułkę tartą lub mąkę.
Placki smaż na mocno rozgrzanej patelni, aż będą złociste.