Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieco inne, bardzo chrupiące placki ziemniaczane
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2705
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3094
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2705
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3094
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach(trochę grubsze niż do tradycyjnych placków), przełóż na sito i odsącz wodę, wody nie wylewaj, na dnie osiądzie skrobia, odlej wodę a skrobię dodaj do startych ziemniaków. Cebulę i czosnek pokrój na bardzo drobną kosteczkę.(ja trę z ziemniakami) Do ziemniaków dodaj resztę składników. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli będzie zbyt płynna dodaj bułkę tartą lub mąkę.
Placki smaż na mocno rozgrzanej patelni, aż będą złociste.