Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieco inne, bardzo chrupiące placki ziemniaczane
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 130
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3206
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 130
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3206
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach(trochę grubsze niż do tradycyjnych placków), przełóż na sito i odsącz wodę, wody nie wylewaj, na dnie osiądzie skrobia, odlej wodę a skrobię dodaj do startych ziemniaków. Cebulę i czosnek pokrój na bardzo drobną kosteczkę.(ja trę z ziemniakami) Do ziemniaków dodaj resztę składników. Całość dokładnie wymieszaj. Jeśli będzie zbyt płynna dodaj bułkę tartą lub mąkę.
Placki smaż na mocno rozgrzanej patelni, aż będą złociste.