Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyborne placki na obiad.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 81
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 121
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 81
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cukinię zetrzeć dowolnie (nie obierać) i dodać do masy ziemniaczanej, zaś paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę i też dodać do masy. Wsypać mąkę, bułkę tartą, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na chrupiąco. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną schłodzoną śmietaną. SMACZNEGO.