Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chce Ci się stać długo przy garnkach? Chyba każdy to zna... też mam takie dni, a to danie jest właśnie na takie chwile... wystarczy przygotować parę rzeczy, włożyć do piekarnika i czekać aż zadzwoni budzik, że już czas zajadać się przepysznym obiadem :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy wszystkie przyprawy do marynaty, dodajemy olej i czosnek, a następnie kładziemy skrzydełka i dokładnie nacieramy, zostawiamy do zamarynowania. Najlepiej na całą noc.
W między czasie przygotowujemy sos. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy, a także cukier, ketchup i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż.
Obraną i pokrojoną w plastry cebulę kładziemy na ryż.
Następnie układamy zamarynowane skrzydełka z kurczaka.
Całość zalewamy sosem i wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 1,5 godziny. Jeśli chcemy to nie musimy wlewać całego sosu, ale tylko jego część, a pozostałą część dolewać w trakcie pieczenia.
Smacznego :)
Prawda, że smakowicie wygląda :)