Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chce Ci się stać długo przy garnkach? Chyba każdy to zna... też mam takie dni, a to danie jest właśnie na takie chwile... wystarczy przygotować parę rzeczy, włożyć do piekarnika i czekać aż zadzwoni budzik, że już czas zajadać się przepysznym obiadem :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 759
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22798
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15207
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45742
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 759
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22798
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15207
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45742
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy wszystkie przyprawy do marynaty, dodajemy olej i czosnek, a następnie kładziemy skrzydełka i dokładnie nacieramy, zostawiamy do zamarynowania. Najlepiej na całą noc.
W między czasie przygotowujemy sos. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe przyprawy, a także cukier, ketchup i wodę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż.
Obraną i pokrojoną w plastry cebulę kładziemy na ryż.
Następnie układamy zamarynowane skrzydełka z kurczaka.
Całość zalewamy sosem i wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 1,5 godziny. Jeśli chcemy to nie musimy wlewać całego sosu, ale tylko jego część, a pozostałą część dolewać w trakcie pieczenia.
Smacznego :)
Prawda, że smakowicie wygląda :)