Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne tacos z chrupiacymi smazonymi krewetkami, pikantna papryczka jalapeño, czerwona kapusta, avocado i serem feta. Sa szybkie w przygotowaniu, a po usmazeniu krewetek mozna po prostu ułozyc wszystkie skladniki tak, aby kazdy mógl samodzielnie zrobic swoje tacos. Nie nalezy zniechecac sie dluga lista skladników, gdyz wszystko jest latwe i szybkie do wykonania.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Przyprawe cajun mozna zrobic wg. wlasnego uznania. Podstawowe skladniki to. 6 lyzeczek soli 6 lyzeczek czosnku granulowanego 8 lyzeczek papryki słodkiej 4 lyzeczki suszonej cebuli 3 lyzeczki pieprzu 4 lyzeczki ostrej papryki/pieprzu cayenne 4 lyzeczki oregano 4 lyzeczki tymianku Wymieszac wszystkie skladniki salatki w duzej misce i doprawic. Odstawic do lodówki (mozna ja przygotowac kilka godzin wczesniej)
Do smazenia krewetek przygotowac bulke tarta, jajka ze szczypta soli i make z przyprawa cajun, sola i pieprzem. Napełnic do połowy gleboka patelnie olejem roslinnym i podgrzac go do 190° C. Najpierw obtoczyc krewetki w mace, w jajku, a na koniec w bulce tartej. Smazyc przez kilka minut do uzyskania zlotego koloru, a następnie ulozyc na reczniku papierowym dla odsaczenia zbednego tluszczu.
Przed podaniem podgrzac tortille zgodnie z instrukcja. Nastepnie ulozyc na nie salate, awokado, odrobine salatki z czerwonej kapusty, krewetki, kilka marynowanych jalapeños, pokruszony ser feta i polac sokiem z limonki.