Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne tacos z chrupiacymi smazonymi krewetkami, pikantna papryczka jalapeño, czerwona kapusta, avocado i serem feta. Sa szybkie w przygotowaniu, a po usmazeniu krewetek mozna po prostu ułozyc wszystkie skladniki tak, aby kazdy mógl samodzielnie zrobic swoje tacos. Nie nalezy zniechecac sie dluga lista skladników, gdyz wszystko jest latwe i szybkie do wykonania.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Składniki
Przyprawe cajun mozna zrobic wg. wlasnego uznania. Podstawowe skladniki to. 6 lyzeczek soli 6 lyzeczek czosnku granulowanego 8 lyzeczek papryki słodkiej 4 lyzeczki suszonej cebuli 3 lyzeczki pieprzu 4 lyzeczki ostrej papryki/pieprzu cayenne 4 lyzeczki oregano 4 lyzeczki tymianku Wymieszac wszystkie skladniki salatki w duzej misce i doprawic. Odstawic do lodówki (mozna ja przygotowac kilka godzin wczesniej)
Do smazenia krewetek przygotowac bulke tarta, jajka ze szczypta soli i make z przyprawa cajun, sola i pieprzem. Napełnic do połowy gleboka patelnie olejem roslinnym i podgrzac go do 190° C. Najpierw obtoczyc krewetki w mace, w jajku, a na koniec w bulce tartej. Smazyc przez kilka minut do uzyskania zlotego koloru, a następnie ulozyc na reczniku papierowym dla odsaczenia zbednego tluszczu.
Przed podaniem podgrzac tortille zgodnie z instrukcja. Nastepnie ulozyc na nie salate, awokado, odrobine salatki z czerwonej kapusty, krewetki, kilka marynowanych jalapeños, pokruszony ser feta i polac sokiem z limonki.