Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiący filet z kurczaka

Chrupiący filet z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15981

Dodano:

Odsłon: 803

Przepis na smacznego kurczaka Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny 2 szt.
  • Zupa cebulowa typu francuskiego 2 torebki
  • Ziarna sezamu 2 łyżki
  • Oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć zupą cebulową(1 zupa na podwójny filet), skropić oliwą i odstawić do lodówki na noc. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec do miękkości (około 40-45 minut), pod koniec pieczenia zdjąć folię, posypać sezamem i zrumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń