Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrzanowe placki ziemniaczane

Przepis dnia 2017-07-28
Chrzanowe placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2701

Dodano:

Odsłon: 11180

Jakoś naszło nas na placki. Tym razem urozmaicone świeżym chrzanem.

Składniki

  • Ok 1,5 kg młodych ziemniaków
  • 15cm korzenia chrzanu
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody.
    Przekładamy do miski.
    Wodę odlewamy, a nagromadzona skrobię dodajemy do ziemniaków.
    Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do ziemniaków.
    Tą samą czynność powtarzamy z chrzanem.
    Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy mąkę.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placki z obydwu stron na złoto.
    Odsączamy na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 26 lipca 2017 Pycha :-) i do tego łycha gęstego,greckiego jogurtu ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 lipca 2017 narobiłaś mi Paulinko ochoty,pyszne...a jajka nie dodaje się?:) Odpowiedzi: 3 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń