Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś naszło nas na placki. Tym razem urozmaicone świeżym chrzanem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8135
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8135
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1112
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 432
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Wodę odlewamy, a nagromadzona skrobię dodajemy do ziemniaków. Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do ziemniaków. Tą samą czynność powtarzamy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placki z obydwu stron na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym.