Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś naszło nas na placki. Tym razem urozmaicone świeżym chrzanem.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34707
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34707
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Przekładamy na sitko aby pozbyć się nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Wodę odlewamy, a nagromadzona skrobię dodajemy do ziemniaków. Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach do ziemniaków. Tą samą czynność powtarzamy z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy placki z obydwu stron na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym.