Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38692
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 457
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 937
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1143
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6408
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 84
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38692
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 457
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 937
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1143
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6408
Składniki
Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.
Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.
Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.
Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.