Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1926
Składniki
Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.
Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.
Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.
Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.