Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4453
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31811
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 345
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4453
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31811
Składniki
Ciasto rozkładamy na papierze do pieczenia i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 10 minut.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki, solimy - smażymy lub blanszujemy we wrzątku, tak by straciły twardość.
Boczek, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się zarumieni.
Podpieczone ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym. Równomiernie rozkładamy plasterki bakłażana, następnie boczek z cebulą i czosnkiem. Delikatnie sypiemy startym żółtym serem.
Całość pieczemy kolejne 10 - 15 minut w temp. 180 st.