Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1339
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 125
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1339
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 125
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Por siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku miejscach, by płyny odparowały. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Całość zapiekamy 25 min. w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.