Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Por siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku miejscach, by płyny odparowały. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Całość zapiekamy 25 min. w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.