Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2536
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5527
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 102
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2536
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5527
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Por siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku miejscach, by płyny odparowały. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Całość zapiekamy 25 min. w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.