Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szykujecie jakieś spotkanie ze znajomymi i nie wiecie co podać? Czasami pomysłu brak, a i chęci czasami nie te. Zawsze z pomocą przychodzi ciasto francuskie.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 140
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1310
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 19
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 140
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1310
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Por siekamy. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy i blendujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Papryki kroimy w kostkę. Papryki, por i ryż mieszamy z mięsem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwijamy, kroimy na pół ( w poprzek ). Na środek każdego kładziemy ¼ brokułu i ryżu z mięsem. Z ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku miejscach, by płyny odparowały. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Całość zapiekamy 25 min. w temperaturze 200°C. Podajemy z ulubionym sosem.