Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony i bardzo łatwy przepis na ciasto na pierogi na śmietanie. Dzięki śmietanie ciasto na pierogi będzie miękkie i elastyczne.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę. W mące na środku zrób dołek i wbij w niego jajka. Do mąki z jajkami dodaj śmietanę, olej i sól. Mieszając ciasto, powoli i stopniowo dodawaj wodę. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Odstaw pod przykryciem na kwadrans.
Ciasto podziel na 4 części. Jedną z nich cienko rozwałkuj, pozostałe części zostaw pod przykryciem. Z rozwałkowanej części ciasta wycinaj kółka. Na środek kółka nałóż nadzienie i sklejaj. Z kolejnymi częściami ciasta zrób tak samo.