Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony i bardzo łatwy przepis na ciasto na pierogi na śmietanie. Dzięki śmietanie ciasto na pierogi będzie miękkie i elastyczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 404
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 762
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 404
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 762
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę. W mące na środku zrób dołek i wbij w niego jajka. Do mąki z jajkami dodaj śmietanę, olej i sól. Mieszając ciasto, powoli i stopniowo dodawaj wodę. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Odstaw pod przykryciem na kwadrans.
Ciasto podziel na 4 części. Jedną z nich cienko rozwałkuj, pozostałe części zostaw pod przykryciem. Z rozwałkowanej części ciasta wycinaj kółka. Na środek kółka nałóż nadzienie i sklejaj. Z kolejnymi częściami ciasta zrób tak samo.