Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na domową pizzę. Z podanej ilości składników wychodzi ok 3 - 4 placków. Ciasto nie jest grube, ale idealnie chrupiące.
Wszystkie składniki umieść w misie i zacznij wyrabiać ciasto. Składniki powinny się dobrze połączyć, a ciasto być idealnie gładkie. Czas wyrabiania ok 10 minut.
Możesz użyć thermomixa i wtedy mieszasz wszystko przez ok 10 sekund - prędkość 4. Następnie ustawiasz tryb wyrabiania ciasta na 5 minut.
W międzyczasie przygotuj plastikową miskę, natłuść ją trochę oliwą i następnie umieść tam gotowe ciasto. Przykryj miskę folią spożywczą, nakryj ściereczką i umieść miskę w ciepłym miejscu (np. pod pościelą, poduszkami itd). Odstaw na 2 godziny.
Po dwóch godzinach przynieść ciasto, wyjmij je z miski na blat posypany mąką. Ciasto podziel na 3 - 4 części. Z każdej zrób kulkę, która będzie stanowiła Twoje ciasto na pizzę.
Kulkę ciasta wstępnie możesz rozwałkować na blacie, a następnie przenieść na blachę.
Moje blachy na pizzę nie wymagają smarowania i posypywania mąką/bułką tartą.
Zdarza się jednak, że niektórzy muszą tak tak przygotować blachę.
Ponakłuwaj ciasto widelcem.
Właśnie przygotowałeś bazę pod ulubioną pizzę.
Piekarnik nastaw na 220 stopni i pizzę trzymam ok 12 - 15 minut z termoobiegiem. Ty monitoruj swoją pizzę i jeśli uznasz, że jest już gotowa to wyjmij i sprawdź czy spód pizzy jest już lekko podpieczony
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 27
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 43
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1774
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 27
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 43
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1774
Składniki
Wszystkie składniki umieść w misie i zacznij wyrabiać ciasto. Składniki powinny się dobrze połączyć, a ciasto być idealnie gładkie. Czas wyrabiania ok 10 minut. Możesz użyć thermomixa i wtedy mieszasz wszystko przez ok 10 sekund - prędkość 4. Następnie ustawiasz tryb wyrabiania ciasta na 5 minut.
W międzyczasie przygotuj plastikową miskę, natłuść ją trochę oliwą i następnie umieść tam gotowe ciasto. Przykryj miskę folią spożywczą, nakryj ściereczką i umieść miskę w ciepłym miejscu (np. pod pościelą, poduszkami itd). Odstaw na 2 godziny.
Po dwóch godzinach przynieść ciasto, wyjmij je z miski na blat posypany mąką. Ciasto podziel na 3 - 4 części. Z każdej zrób kulkę, która będzie stanowiła Twoje ciasto na pizzę.
Kulkę ciasta wstępnie możesz rozwałkować na blacie, a następnie przenieść na blachę. Moje blachy na pizzę nie wymagają smarowania i posypywania mąką/bułką tartą. Zdarza się jednak, że niektórzy muszą tak tak przygotować blachę. Ponakłuwaj ciasto widelcem. Właśnie przygotowałeś bazę pod ulubioną pizzę. Piekarnik nastaw na 220 stopni i pizzę trzymam ok 12 - 15 minut z termoobiegiem. Ty monitoruj swoją pizzę i jeśli uznasz, że jest już gotowa to wyjmij i sprawdź czy spód pizzy jest już lekko podpieczony
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szybkie ciasto na pizzę
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Szybkie ciasto na pizzę
Pizza to danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów - na cienki...
Odsłon: 77
Danie dnia
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 262