Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to u nas obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Zawsze tak było....
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 385
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1403
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 385
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 261
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1403
Składniki
Produkty w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy w środku robimy dołek wbijamy jajko i wlewamy roztopione masło. Powoli wlewamy szklankę mleka lub wody ( płyn możemy lekko podgrzać ), ilość dolewanego płynu zależy od wilgotności mąki. Rozrabiamy ciasto, najpierw możem a potem rękami, aż powstanie jednolita masa. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy miską, ściereczką zostawiamy na ok. 30 minut.