Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to u nas obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Zawsze tak było....
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 281
Składniki
Produkty w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy w środku robimy dołek wbijamy jajko i wlewamy roztopione masło. Powoli wlewamy szklankę mleka lub wody ( płyn możemy lekko podgrzać ), ilość dolewanego płynu zależy od wilgotności mąki. Rozrabiamy ciasto, najpierw możem a potem rękami, aż powstanie jednolita masa. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy miską, ściereczką zostawiamy na ok. 30 minut.