Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nie chce spędzać wielu godzin przy gorącym piekarniku, dlatego ciasta bez pieczenia są wspaniałą alternatywą. Ciasto Prince Polo bez pieczenia składa się z chrupiących herbatników oraz pysznego, czekoladowego kremu. Wierzch ciasta możesz posypać cukrem pudrem i kakao lub pokruszoną czekolada tworząc fantazyjne wzory. Deser przygotuj w jednej blaszce, a potem pokrój na kawałki lub stwórz pojedyncze porcje w salaterkach. Do tego celu pokrusz herbatniki i przełóż czekoladowym kremem.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424620
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10588
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4668
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424620
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10588
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336896
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4668
Składniki
W garnku na małym ogniu wymieszaj mleko, cukier, żółtka i mąkę lub budyń. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, a mieszanka zgęstnieje. Następnie dodaj masło, posiekaną czekoladę i ekstrakt lub alkohol. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie gładka. Następnie zostaw krem do ostygnięcia. Ubij zimną śmietanę na sztywno i połącz przygotowanym kremem.
Blaszkę keksówkę (11 x 30 cm) wysmaruj masłem i na dnie wyłóż pierwszą warstwę herbatników, a na to porcję czekoladowego kremu. Wyrównaj masę, po czym układaj kolejne warstwy ciastek i przekładaj kremem. Górną warstwę powinny stanowić herbatniki. Umieść ciasto w lodówce na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie wyjmij, polej rozpuszczoną czekoladą, posyp cukrem pudrem. Możesz też ozdobić kakao w proszku lub posiekaną czekoladą. Po kolejnych 30 minutach w lodówce ciasto jest gotowe do serwowania. W każdy kawałek ciasta możesz wbić kostkę czekolady dla ładniejszego efektu wizualnego.