Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nie chce spędzać wielu godzin przy gorącym piekarniku, dlatego ciasta bez pieczenia są wspaniałą alternatywą. Ciasto Prince Polo bez pieczenia składa się z chrupiących herbatników oraz pysznego, czekoladowego kremu. Wierzch ciasta możesz posypać cukrem pudrem i kakao lub pokruszoną czekolada tworząc fantazyjne wzory. Deser przygotuj w jednej blaszce, a potem pokrój na kawałki lub stwórz pojedyncze porcje w salaterkach. Do tego celu pokrusz herbatniki i przełóż czekoladowym kremem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
W garnku na małym ogniu wymieszaj mleko, cukier, żółtka i mąkę lub budyń. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, a mieszanka zgęstnieje. Następnie dodaj masło, posiekaną czekoladę i ekstrakt lub alkohol. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie gładka. Następnie zostaw krem do ostygnięcia. Ubij zimną śmietanę na sztywno i połącz przygotowanym kremem.
Blaszkę keksówkę (11 x 30 cm) wysmaruj masłem i na dnie wyłóż pierwszą warstwę herbatników, a na to porcję czekoladowego kremu. Wyrównaj masę, po czym układaj kolejne warstwy ciastek i przekładaj kremem. Górną warstwę powinny stanowić herbatniki. Umieść ciasto w lodówce na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie wyjmij, polej rozpuszczoną czekoladą, posyp cukrem pudrem. Możesz też ozdobić kakao w proszku lub posiekaną czekoladą. Po kolejnych 30 minutach w lodówce ciasto jest gotowe do serwowania. W każdy kawałek ciasta możesz wbić kostkę czekolady dla ładniejszego efektu wizualnego.