Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne mięsne grillowane kotleciki z kwiatami cukinii.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414155
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2246
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414155
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2246
Składniki
Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku. Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny.
Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze.
Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami.