Polecam smakoszom podrobów,danie wyszło aromatyczne i bardzo smaczne:)
Cielęce nereczki.
Składniki
- nerki cielęce 2 szt.
- cukinia mała
- rzepa biała 15cm
- cebula 2 szt
- zioła toskańskie łyżeczka
- czubryca zielona łyżeczka
- kmin rzymski łyżeczka
- Ziele angielskie 5 szt
- sól i pieprz
- masło 2 -3 łyżki
- mąka 2 łyżki
Składniki
- nerki cielęce 2 szt.
- cukinia mała
- rzepa biała 15cm
- cebula 2 szt
- zioła toskańskie łyżeczka
- czubryca zielona łyżeczka
- kmin rzymski łyżeczka
- Ziele angielskie 5 szt
- sól i pieprz
- masło 2 -3 łyżki
- mąka 2 łyżki

Etapy przygotowania
Nerki oczyścić z tłuszczu,pokroić na talarki i ugotować po 5min.3-4 razy zmieniając wodę. Ostatni raz gotować 10min. Wszystkie warzywa pokroić w cieńkie paski,smażyć do zrumienienia. Nereczki obtoczyć w mące i obsmażyć.Gotowe dodać do warzyw,wymieszać i zajadać.

Smacznego życzę!

Przepis w Waszym wykonaniu (11)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 333

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 374

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 783
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 333

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 374

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 783



Składniki
- nerki cielęce 2 szt.
- cukinia mała
- rzepa biała 15cm
- cebula 2 szt
- zioła toskańskie łyżeczka
- czubryca zielona łyżeczka
- kmin rzymski łyżeczka
- Ziele angielskie 5 szt
- sól i pieprz
- masło 2 -3 łyżki
- mąka 2 łyżki
Nerki oczyścić z tłuszczu,pokroić na talarki i ugotować po 5min.3-4 razy zmieniając wodę. Ostatni raz gotować 10min. Wszystkie warzywa pokroić w cieńkie paski,smażyć do zrumienienia. Nereczki obtoczyć w mące i obsmażyć.Gotowe dodać do warzyw,wymieszać i zajadać.
Smacznego życzę!
W moim rodzinnym domu nie jadło się takiej kapusty.Spróbowałam ją u koleżanki i już od kilku lat też gości na naszym wigilijnym stole.Jest pyszna i łatwa w przygotowaniu.
Smaczne danie :)
Pychotka 👍 moje smaki dzieciństwa 👍