Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęce pulpety z brokułem i sosem bazyliowym
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5098
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11104
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5414
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13342
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5098
Składniki
Cielęcinę, obraną cebulę, czosnek mielę maszynką.
Do mięsa dodaję starty na tarce jarzynowej surowy brokuł, bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, kaszę jaglaną, sól, pieprz, przyprawę do mięsa, jajko.
Mięso mieszam.
formuję kulki nieduże.
Obtaczam w mące. w garnku zagotowuję dwa litry wody posolonej i wrzucam pulpety. Gotuję na wolnym ogniu około pięć minut. Sos: Na patelni rozpuszczam masło, dodaję mąkę i chwilę przesmażam Patelnię zdejmuję z gazu i wlewam zimne mleko, energicznie mieszam kirlejką. Zagotowuję, jak sos zrobi się za gęsty dolewam mleko. Zdejmuję z gazu i wbijam żółtko , już nie gotuję. Na końcu doprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekaną bazylią.