Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina Magdy Gessler to przepis na wyjątkowo kruche, delikatne i soczyste mięso. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a także żelaza. Dzięki temu jest polecana osobom zagrożonym anemią oraz dzieciom. Cielęcina jest bardzo chuda i niskokaloryczna. Może być bez obaw spożywana na diecie. Choć jest uważana za bardzo trudne w obróbce mięso, to z pieczoną wersją powinien poradzić sobie każdy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1790
Składniki
Cielęcinę szybko umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Za pomocą sznurka uformuj ją w pożądany kształt pieczeni. Natrzyj ją solą i pieprzem.
Dymkę posiekaj w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Podsmaż krótko dymkę, a następnie odsuń ją na bok i połóż cielęcinę.
Nie ruszając cielęciny w trakcie smażenia, obsmaż ją z każdej strony na złoty kolor przez ok. 1-2 minuty.
Przełóż cielęcinę do rękawa, razem z całą zawartością patelni, a także ząbkami czosnku i szczypiorkiem. Dobrze zawiąż i włóż do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza. Cielęcinę Magdy Gessler piecz przez ok. 1,5 godziny.
Mięso przed podaniem należy pokroić w plastry i polać wytworzonym sosem. Podawać z dodatkiem skrobiowym oraz ulubioną sałatką.