Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina Magdy Gessler to przepis na wyjątkowo kruche, delikatne i soczyste mięso. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a także żelaza. Dzięki temu jest polecana osobom zagrożonym anemią oraz dzieciom. Cielęcina jest bardzo chuda i niskokaloryczna. Może być bez obaw spożywana na diecie. Choć jest uważana za bardzo trudne w obróbce mięso, to z pieczoną wersją powinien poradzić sobie każdy.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Składniki
Cielęcinę szybko umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Za pomocą sznurka uformuj ją w pożądany kształt pieczeni. Natrzyj ją solą i pieprzem.
Dymkę posiekaj w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Podsmaż krótko dymkę, a następnie odsuń ją na bok i połóż cielęcinę.
Nie ruszając cielęciny w trakcie smażenia, obsmaż ją z każdej strony na złoty kolor przez ok. 1-2 minuty.
Przełóż cielęcinę do rękawa, razem z całą zawartością patelni, a także ząbkami czosnku i szczypiorkiem. Dobrze zawiąż i włóż do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza. Cielęcinę Magdy Gessler piecz przez ok. 1,5 godziny.
Mięso przed podaniem należy pokroić w plastry i polać wytworzonym sosem. Podawać z dodatkiem skrobiowym oraz ulubioną sałatką.