Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie wróciłam z podróży do Maroka, gdzie zachwycił mnie smak tamtejszych dań, przygotowywanych w specjalnym, tradycyjnym naczyniu - tajinie. Jest to rodzaj glinianej, płaskiej misy, z pokrywką w kształcie stożka, z kominkiem. Marokańczycy stawiają ją wprost na płomień, a przygotowywane mięso duszą w niej długo razem z warzywami i przyprawami. Dlatego np. wołowina czy baranina jest niezwykle miękka i smaczna. Ja nie przywiozłam sobie owej tajiny (ze względu na pojemność i ciężar walizki, choć kusiło...). Dobrze jednak sprawdził się mój specjalny garnek z grubym dnem i szklaną pokrywką. Polecam kuchnię marokańską. Wspaniała i aromatyczna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Z cielęciny usuń błonki i pokrój na dość duże kawałki. Tak samo cebule i marchewki pokrój na duże kawałki. Mięso posól i podsmaż na oliwie. Następnie podsmaż warzywa.
Mięso i warzywa przełóż do garnka do duszenia wraz z oliwą, podlej odrobiną wody, dosyp przyprawę. Duś, aż mięso będzie mięciutkie.