Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie wróciłam z podróży do Maroka, gdzie zachwycił mnie smak tamtejszych dań, przygotowywanych w specjalnym, tradycyjnym naczyniu - tajinie. Jest to rodzaj glinianej, płaskiej misy, z pokrywką w kształcie stożka, z kominkiem. Marokańczycy stawiają ją wprost na płomień, a przygotowywane mięso duszą w niej długo razem z warzywami i przyprawami. Dlatego np. wołowina czy baranina jest niezwykle miękka i smaczna. Ja nie przywiozłam sobie owej tajiny (ze względu na pojemność i ciężar walizki, choć kusiło...). Dobrze jednak sprawdził się mój specjalny garnek z grubym dnem i szklaną pokrywką. Polecam kuchnię marokańską. Wspaniała i aromatyczna.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Z cielęciny usuń błonki i pokrój na dość duże kawałki. Tak samo cebule i marchewki pokrój na duże kawałki. Mięso posól i podsmaż na oliwie. Następnie podsmaż warzywa.
Mięso i warzywa przełóż do garnka do duszenia wraz z oliwą, podlej odrobiną wody, dosyp przyprawę. Duś, aż mięso będzie mięciutkie.