Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy cielęciny
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Mięso cielęce dokładnie umyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Podsmażyłem w garnku na oleju przez około 2-3 minuty. Dodałem poszatkowaną cebulę i podsmażyłem kolejne 2 minuty. Całość zalałem bulionem warzywnym. Doprawiłem zielem angielskim, liściem laurowym, gałką, solą i pieprzem. Pokroiłem marchewkę i wrzuciłem do reszty składników. Dusiłem pod przykryciem przez około 60 minut do miękkości. Na sam koniec dodałem śmietanę, łyżeczkę mąki pszennej , całość zagotowałem. Po 5 minutach zdjąłem z ognia.