Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla smakoszy cielęciny
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242725
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242725
Składniki
Mięso cielęce dokładnie umyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Podsmażyłem w garnku na oleju przez około 2-3 minuty. Dodałem poszatkowaną cebulę i podsmażyłem kolejne 2 minuty. Całość zalałem bulionem warzywnym. Doprawiłem zielem angielskim, liściem laurowym, gałką, solą i pieprzem. Pokroiłem marchewkę i wrzuciłem do reszty składników. Dusiłem pod przykryciem przez około 60 minut do miękkości. Na sam koniec dodałem śmietanę, łyżeczkę mąki pszennej , całość zagotowałem. Po 5 minutach zdjąłem z ognia.