Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smakowite roladki cielęce powstał całkowicie przez przypadek. To bardzo smaczne i wykwintne danie pozlepiałam z lodówkowych resztek. Mięso jest niebywale kruche i delikatne, a słodycz sosu morelowego przełamuje charakterystyczny smak cielęciny. Takie roladki można również przyrządzić z mięsa drobiowego lub wołowego.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 347
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 347
Składniki
1. Cielęcinę rozbijamy na cienkie kotlety, oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Ser camembert kroimy w cienkie plastry i układamy je na mięsie. Całość zwijamy w rolady (końce możemy spiąć ze sobą wykałaczką) i obtaczamy w mące. 2. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim morele posypane brązowym cukrem. Po ok 5 minutach wlewamy sok spod moreli, wino i wodę, dodajemy również gałązkę rozmarynu. Całość dusimy pod przykryciem ok 10 minut. 3. Gdy morele będą już miękkie przekładamy je razem z sosem (ale bez rozmarynu!) do kielicha blendera i miksujemy na gładki mus. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Gdy lekko się zezłocą, podlewamy je wodą i dusimy ok 15 minut pod przykryciem. 5. Roladki cielęce podajemy polane sosem morelowym. SMACZNEGO :-)
zdj
zdj