Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cielęcina przygotowana w wersji dla dzieci ,minimalna ilość soli i przypraw,ale smak przepyszny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 874
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14609
Składniki
Umytą cielęcinę podzielić na części i dać do rondla. Zalać wodą tyle by przykryło mięso. Dodać ziele,liście laurowe,czosnek,lubczyk,i pozostałe składniki. Gotować 1 godz.jeśli mięso jest twardawe dalej gotwać. Osobno na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w piórka oraz marchew pokrojoną w talarki. Dodać do miękkiego mięsa. W odrobinie zimnej wody roztrzepać mąkę ,zalać cielęcinę,a na koniec dodać śmietanę roztrzepaną z odrobiną sosu. Zagotować,doprawić delikatnie do smaku.
Smacznego życzę!