Do góry

Dania główne Przepis na:

Comber jagnięcy

Comber jagnięcy

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 110

Rozpływa się w ustach!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Comberek natarłam przyprawami i skropiłam oliwą. Ułożyłam na blasze z papierem do pieczenia. W najgrubsze miejsce wbiłam termometr.
    Przeciągnięty comber staje sie twardy i trzeba go będzie piec 1,5 godziny. najlepszy jest gdy termometr pokaże 85 stopni. Wtedy jest dobrze wypieczony, bez krwi ale różowy..

    Upiekłam go w 180 stopniach aż osiągnął 85 stopni, wyjęłam na deskę aby odpoczął.
    Pokroiłam na plastry z kostka przed podaniem.

    Lekko krwisty będzie przy 75 stopniach a bardzo krwisty przy 65.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń