Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Comberek natarłam przyprawami i skropiłam oliwą. Ułożyłam na blasze z papierem do pieczenia. W najgrubsze miejsce wbiłam termometr.
Przeciągnięty comber staje sie twardy i trzeba go będzie piec 1,5 godziny. najlepszy jest gdy termometr pokaże 85 stopni. Wtedy jest dobrze wypieczony, bez krwi ale różowy..
Upiekłam go w 180 stopniach aż osiągnął 85 stopni, wyjęłam na deskę aby odpoczął.
Pokroiłam na plastry z kostka przed podaniem.
Lekko krwisty będzie przy 75 stopniach a bardzo krwisty przy 65.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

slodkisentyment 17 września 2019Zgłoś do usunięcia
Ło matko, przecież to jest kuszenie doskonałe. CUDOWNE DANIE :) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 17 września 2019Zgłoś do usunięcia
Obiadek, że ho, ho! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 16 września 2019Zgłoś do usunięcia
Wypasik :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 16 września 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Pieprzyczfantazja 16 września 2019Zgłoś do usunięcia
pysznie się prezentuje, zjadłabym! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz