Do góry

Dania główne Przepis na:

Conchiglie ze szpinakiem

Conchiglie ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 513 Ocena: 10153

Dodano:

Odsłon: 10155

W sosie śmietanowo serowym

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dwa ząbki czosnku rozgniotłam bokiem noża i poszatkowałam. Dałam go na oliwę na małym ogniu.
    Gdy czosnek tylko lekko zacznie się rumienić dodałam szpinak- u mnie nie do końca rozmrożony. Rozpuści się w kilka minut a przy okazji czosnek całkiem zmięknie.

  2. podgotowałam szpinak, jeśli puści za dużo wody to teraz jest pora, żeby ja odlać.

    Do ciągle gotującego się szpinaku dodałam gałkę muszkatołową- uwaga z ilością, żeby smak nie wyszedł drewniany. Jeszcze sporo pieprzu.

    Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, ser i trzeci przeciśnięty przez praskę czosnek. można teraz dosolić- szpinak lubi "słonieć".

  3. W między czasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu.

    Szpinak nałożyłam do muszel i krótko je zapiekałam w piekarniku - 10- 15 minut w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (38)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń