Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta oryginalnie brzmiąca potrawa nazywana jest również kotletem szwajcarskim. Zaproś przyjaciół na cordon bleu i wzbudź w nich zainteresowanie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22671
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22671
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15021
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 772
Składniki
Sznycle cielęce oczyść z błon, opłucz. Włóż do miseczki, zalej mlekiem, wstaw do lodówki i mocz około 30 minut. Wymoczone mięso wyjmij, osusz i bardzo cienko rozbij (plastry mięsa warto włożyć między dwa kawałki folii spożywczej i w niej rozbijać - dzięki temu zabiegowi mięso nie będzie pryskało sokiem po całej kuchni).
Na blasze gorącego piekarnika (220°C) równomiernie rozsyp frytki i piecz na złoto według przepisu podanego na opakowaniu. Opłucz sałatę, osusz, listki porwij na małe kawałki. Śmietanę utrzyj z octem, solą i pieprzem oraz cukrem do smaku. Obierz, posiekaj cebulę. Sałatę wymieszaj z cebulą i sosem śmietanowym.
plastry szynki pokrój na połówki i przytnij na kwadraciki. Na sznyclach ułóż po 1 przygotowanym plasterku szynki tak, aby połowa sznycla pozostała wolna. Przykryj tak samo przyciętym kawałkiem sera, a ten kolejnym plasterkiem szynki. Sznycel złóż na pół. Jajko wbij do głębokiego talerza, roztrzep widelcem z odrobiną soli.
Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec obtaczaj w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzej olej (możesz dodać łyżeczkę masła - będzie smaczniej). Na nim smaż sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Sznycle podawaj z frytkami i sałatą. Udekoruj cytryną. i ziołami.