Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta oryginalnie brzmiąca potrawa nazywana jest również kotletem szwajcarskim. Zaproś przyjaciół na cordon bleu i wzbudź w nich zainteresowanie.
Sznycle cielęce oczyść z błon, opłucz. Włóż do miseczki, zalej mlekiem, wstaw do lodówki i mocz około 30 minut. Wymoczone mięso wyjmij, osusz i bardzo cienko rozbij (plastry mięsa warto włożyć między dwa kawałki folii spożywczej i w niej rozbijać - dzięki temu zabiegowi mięso nie będzie pryskało sokiem po całej kuchni).
Na blasze gorącego piekarnika (220°C) równomiernie rozsyp frytki i piecz na złoto według przepisu podanego na opakowaniu. Opłucz sałatę, osusz, listki porwij na małe kawałki. Śmietanę utrzyj z octem, solą i pieprzem oraz cukrem do smaku. Obierz, posiekaj cebulę. Sałatę wymieszaj z cebulą i sosem śmietanowym.
plastry szynki pokrój na połówki i przytnij na kwadraciki. Na sznyclach ułóż po 1 przygotowanym plasterku szynki tak, aby połowa sznycla pozostała wolna. Przykryj tak samo przyciętym kawałkiem sera, a ten kolejnym plasterkiem szynki. Sznycel złóż na pół. Jajko wbij do głębokiego talerza, roztrzep widelcem z odrobiną soli.
Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec obtaczaj w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzej olej (możesz dodać łyżeczkę masła - będzie smaczniej). Na nim smaż sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Sznycle podawaj z frytkami i sałatą. Udekoruj cytryną. i ziołami.
Dla smakoszy potraw z bazylią, sosu pesto i orzeszków pinii.
Odsłon: 6900
W zasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, dr...
Odsłon: 9803
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1791
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 174
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32543
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3583
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1791
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 174
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32543
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3583
Składniki
Sznycle cielęce oczyść z błon, opłucz. Włóż do miseczki, zalej mlekiem, wstaw do lodówki i mocz około 30 minut. Wymoczone mięso wyjmij, osusz i bardzo cienko rozbij (plastry mięsa warto włożyć między dwa kawałki folii spożywczej i w niej rozbijać - dzięki temu zabiegowi mięso nie będzie pryskało sokiem po całej kuchni).
Na blasze gorącego piekarnika (220°C) równomiernie rozsyp frytki i piecz na złoto według przepisu podanego na opakowaniu. Opłucz sałatę, osusz, listki porwij na małe kawałki. Śmietanę utrzyj z octem, solą i pieprzem oraz cukrem do smaku. Obierz, posiekaj cebulę. Sałatę wymieszaj z cebulą i sosem śmietanowym.
plastry szynki pokrój na połówki i przytnij na kwadraciki. Na sznyclach ułóż po 1 przygotowanym plasterku szynki tak, aby połowa sznycla pozostała wolna. Przykryj tak samo przyciętym kawałkiem sera, a ten kolejnym plasterkiem szynki. Sznycel złóż na pół. Jajko wbij do głębokiego talerza, roztrzep widelcem z odrobiną soli.
Przygotowane sznycle najpierw panieruj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec obtaczaj w bułce tartej. Na dużej patelni rozgrzej olej (możesz dodać łyżeczkę masła - będzie smaczniej). Na nim smaż sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Sznycle podawaj z frytkami i sałatą. Udekoruj cytryną. i ziołami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie
Dania główne
Duszony udziec z indyka
Dania główne
Zapiekanka ryżowa z cukinią
Dania główne
Pieczony schab
Schab w sosie
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 129
Duszony udziec z indyka
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 143