Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja słynnej angielskiej zapiekanki z ziemniaków, wołowiny i warzyw.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, seler naciowy, cukinię pokroić na kawałki.
W rondlu rozgrzać olej, dodać zmieloną wołowinę i dusić, często mieszając, przez około 10 minut.
Dodać przygotowane w etapie 1 warzywa, około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem do miękkości wołowiny.
Paprykę drobno posiekać i dodać wraz z musztardą do mięsa i warzyw. Dusić bez przykrycia przez około 10 minut do odparowania większej części wody.
Przygotowane w poprzednich etapach mięso przełożyć do naczynia do zapiekania.
Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli do miękkości, następnie utłuc je z dodatkiem mleka i masła na puree.
Przygotowane w poprzednim etapie ziemniaki wyłożyć na wierzch zapiekanki i widelcem uformować nierówności na powierzchni.
Zapiekankę piec w piekarniku z włączonymi górną i dolną grzałką, w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 35 minut.