Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja słynnej angielskiej zapiekanki z ziemniaków, wołowiny i warzyw.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1104
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5814
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1201
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1104
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5814
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1201
Składniki
Cebulę, marchewkę, pietruszkę, seler naciowy, cukinię pokroić na kawałki.
W rondlu rozgrzać olej, dodać zmieloną wołowinę i dusić, często mieszając, przez około 10 minut.
Dodać przygotowane w etapie 1 warzywa, około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem do miękkości wołowiny.
Paprykę drobno posiekać i dodać wraz z musztardą do mięsa i warzyw. Dusić bez przykrycia przez około 10 minut do odparowania większej części wody.
Przygotowane w poprzednich etapach mięso przełożyć do naczynia do zapiekania.
Ziemniaki obrać i ugotować z dodatkiem soli do miękkości, następnie utłuc je z dodatkiem mleka i masła na puree.
Przygotowane w poprzednim etapie ziemniaki wyłożyć na wierzch zapiekanki i widelcem uformować nierówności na powierzchni.
Zapiekankę piec w piekarniku z włączonymi górną i dolną grzałką, w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 35 minut.